Sesam-konfekt

En sundere slik, der mætter og smager godt.

Ingredienser:

  • 150 gram sesamfrø
  • 75 gram koldpresset kokosolie
  • 50 gram honning
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 ml. himalayasalt
  • 50 gram kokosmel
  • 100 gram mørk chokolade

Sæt sesamfrøene i blød i vand i ca. 10 timer. Hæld vandet fra, skyl frøene i en si og kom dem i en spirebakke eller spireglas i 1 – 2 dage med vanding morgen og aften. Sesamfrøene har nu fordoblet vægten, så du har ca. 300 gram saftige sesamfrø.

Bundlag:

Smelt kokosolien over et vandbad eller på en varm radiator. Tilsæt halvdelen af sesamfrøene, 50 gram kokosmel, 25 gram honning, ½ tsk. vaniljepulver og ½ ml. himalayasalt. Rør det sammen til en ensartet masse. Spred det ud i en firkant på et stykke bagepapir, og pres det sammen i en lagtykkelse på ca. 5 – 7 mm.

Toplag:

Smelt chokoladen over et vandbad. Tilstæt de resterende sesamfrø, 25 gram honning, ½ tsk. vaniljepulver og ½ ml himalayasalt. Rør det sammen til en ensartet masse og fordel det jævnt ud over bundlaget.

Stil det koldt, evt. i køleskab. Når det er blevet fast skæres det i tern på ca. 2,5 x 2,5 cm. Opbevares i køleskab indtil servering.