Lækker tærte med sød kartoffel som hovedingrediens og rå mandelbund.
Sød kartoffel kaldes også batat, og er en rodfrugt i snerlefamilien. Den er således ikke i natskyggefamilien som den almindelige kartoffel. Sød kartoffel er rig på sunde kostfibre.
Bund:
- 200 gram mandler eller andre nødder
- 50 gram smør eller kokosolie
Fyld:
- 450 gram sød kartoffel
- ca. 1 dl. vand
- 2 dl. kokosmælk
- 50 gram kokosolie
- 50 gram smør
- 4 æggeblommer
- 4 spsk. honning
- 1 tsk. agar-agar for at få en mere fast konsistens
- ½ tsk. ingefær
- 1 spsk. kanel
- ½ tsk. muskat
- ½ tsk. nellike
- ½ tsk. vaniljepulver
- ½ tsk. himalayasalt
Forslag til pynt:
- revet mørk chokolade, bær
Sæt mandler i blød i koldt vand i nogle timer, gerne natten over. Skyl dem med rent vand og hak dem i en food processor. Tilsæt smør eller kokosolie og kør videre til du har en ensartet masse. Fordel nøddemassen på bunden af et tærtefad og pres den flad. Stil tærtefadet i køleskab.
Skræl de søde kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog dem i en gryde med 1 dl. vand, til de bliver lidt bløde (ca. 20 – 30 min. ved svag varme under låg). Tilsæt agar-agar og rør det sammen. Kom græskarmassen i en foodprocessor sammen med de rå æggeblommer og purér det straks. Æggeblommerne bliver derved pasteuriseret af den varme græskarmasse. Tilsæt de resterende ingredienser og purér. Lad det køle lidt af og fordel massen ud over tærtebunden.
Pynt tærten med f.eks. revet chokolade og bær. Opbevares i køleskab indtil servering.