Græskartærte

Lækker og fyldig græskartærte med rå nøddebund og kogte græskar. Skal ikke bages.

Græskartærte
Græskartærte

Bund:

  • 200 gram mandler eller andre nødder
  • 50 gram dadler

Fyld:

  • 450 gram græskar (f.eks. hokaido), skrællet og uden kerner og trevler
  • ca. 3/4 dl. vand
  • ½ tsk. himalayasalt
  • evt. 1 tsk. agar-agar for at få en mere fast konsistens
  • 4 æggeblommer
  • 4 spsk. kokosolie
  • 4 spsk. smør
  • 4 spsk. honning eller ahornsirup
  • ½ tsk. ingefær
  • 1 spsk. kanel
  • ½ tsk. muskat
  • ½ tsk. nellike
  • ½ tsk. vaniljepulver

Forslag til pynt:

  • kokosmel, revet chokolade og klementiner i både

Sæt mandler eller nødder i blød i koldt vand i min. 2 timer, gerne natten over. Skyl dem i en si og kør dem gennem en food processor sammen med dadlerne, til du har en ensartet masse. Pres nøddemassen flat ud over bunden af et tærtefad og stil det i køleskab.

Skær græskaret i mindre stykker og kog det i en gryde med en smule vand og salt, til det bliver blødt (ca. 20 – 30 min.) ved svag varme under låg). Tilsæt evt. agar-agar og rør det sammen. Kom den varme græskarmasse i en foodprocessor sammen med de rå æggeblommer og purér det straks. Æggeblommerne bliver pasteuriseret af den varme græskarmasse. Tilsæt de resterende ingredienser og purér. Lad det køle lidt af og spred massen ud over tærtebunden.

Når tærten er afkølet og blevet fast, kan den pyntes med f.eks. kokosmel, revet chokolade og klementiner.

Opbevar i køleskab indtil servering.