Cheesecake

Lækker cheesecake med nøddebund og jordbær på toppen. Fri for raffineret sukker. Traditionelt anvendes gelatine (husblas) for at få en fast cheesecake, men i denne opskrift bruges loppefrøskaller og kokosolie. Opskrift til 8 -10 personer.

Cheesecake
Cheesecake

Mandelbund:

  • 200 gram mandler eller valnødder
  • 125 gram dadler uden sten

Fyld:

  • 400 gram creme fraice, 38%
  • 2 modne bananer
  • 300 gram neutral flødeost
  • 80 gram ahornsirup eller honning
  • 2 spsk. kokosolie, koldpresset
  • 3 spsk. loppefrøskaller
  • saft fra ½ – 1 citron

Top:

  • 400 gram jordbær (friske eller optøede frosne)
  • 2 spsk. ahornsirup eller honning
  • 2 spsk. loppefrøskaller

Læg nødderne i blød i koldt let saltet vand i nogle timer, gerne natten over. Kør dem gennem en foodprocessor til de er fint hakket. Tilsæt dadler og kør videre, til du har en jævn masse. Spred massen ud i bunden af et tærtefad.

Pisk creme fraice til creme med en elpisker. Mos bananerne i en food processor og tilsæt de øvrige ingredienser til fyldet. Mix det i foodprocessoren til en ensartet masse. Til sidst røres det sammen med den piskede creme fraice. Fordel fyldet jævnt ud over nøddebunden.

Ingredienserne til toplaget blendes til en jævn masse. Gem ca. 100 gram hele jordbær til pynt. Fordel jordbærmassen ud over fyldet og pynt med hele jordbær. Sæt kagen køligt indtil servering.