Salat:
- 200 gram gulerødder
- 200 gram hvidkål eller spidskål
- 25 – 50 gram hasselnødder eller valnødder
Dressing:
- 3 spsk. koldpresset planteolie (f.eks. hørfrøolie eller olivenolie)
- 1 spsk. citronsaft eller 1 tsk. æbleeddike
- 2 spsk. fint hakkede krydderurter (f.eks. basilikum, estragon, purløg)
- ½ tsk havsalt, f.eks. himalayasalt
Sæt nødderne i blød i vand i min. 2 timer, gerne natten over.
Riv gulerødderne, hak hvidkål og nødder og bland det sammen i en salatskål. Lav en dressing af koldpresset olie, der smages til med en smule æbleeddike eller citronsaft samt krydderi og salt. Hæld dressingen over salaten.
Variationer:
- Erstat gulerod helt eller delvist med pastinak eller persillerod