Gulerodssalat

Salat:

  • 200 gram gulerødder
  • 200 gram hvidkål eller spidskål
  • 25 – 50 gram hasselnødder eller valnødder

Dressing:

  • 3 spsk. koldpresset planteolie (f.eks. hørfrøolie eller olivenolie)
  • 1 spsk. citronsaft eller 1 tsk. æbleeddike
  • 2 spsk. fint hakkede krydderurter (f.eks. basilikum, estragon, purløg)
  • ½ tsk havsalt, f.eks. himalayasalt

Sæt nødderne i blød i vand i min. 2 timer, gerne natten over.
Riv gulerødderne, hak hvidkål og nødder og bland det sammen i en salatskål. Lav en dressing af koldpresset olie, der smages til med en smule æbleeddike eller citronsaft samt krydderi og salt. Hæld dressingen over salaten.

Variationer:

  • Erstat gulerod helt eller delvist med pastinak eller persillerod