En vanilje-flødeis, der er nem at tilberede.
Opskrift til 6 personer:
- ½ liter piskefløde
- 4 æggeblommer (brug pasteuriserede, hvis du ikke er sikker på kvalitet og friskhed).
- 50 gram honning
- Korn fra ½ stang vanilje eller ½ tsk. vaniljepulver
Pisk fløden til skum. Pisk æggeblommer, honning og vanilje til en homogen æggesnaps. Vend æggesnapsen i flødeskummet. Kom is-massen i en passende form og stil den i fryseren i minimum 4 timer. Rør gerne i isen et par gange under indfrysningen for at få en mere lækker og ensartet konsistens.
Isen kan pyntes som ønsket. På billedet herover er den pyntet med smeltet mørk chokolade og halve valnødder.
Variation 1, Chokoladeis: Tag 50 – 100 gram mørk chokolade, hak den groft og tilsæt til ismassen før frysning.
Variation 2, Jordbæris: Erstat halvdelen af piskefløden med 300 gram frosne jordbær. Blend jordbærrene til softice-konsistens og rør dem i flødeskummet sammen med de andre ingredienser.
Variation 2, Bananflødeis: Få en mindre fed is ved at halvere mængden af piskefløde. I stedet tilsættes 3 bananer. Frys bananerne i ca. 4 timer i en frysepose i fryseren. Kør de frosne bananer gennem en food processor til softice-konsistens. Rør bananmassen i flødeskummet sammen med de andre ingredienser.