En fyldig og lækker rawfood kage.
Kagedej:
- 150 gram nødder (f.eks. hasselnødder), der lægges i blød i mindst 2 timer (gerne natten over)
- 3 spsk. koldpresset kokosolie eller evt. smør
- 100 gram dadler uden sten. (Er de meget tørre, lægges de i blød et par timer).
- 3 spsk. kakaopulver
Drys:
- 2 spsk. tørrede gojibær
- 2 spsk. kokosmel
Mal gojibærrene i en foodprocessor eller blender, men ikke for længe. De må ikke klistre sammen. Tag dem ud og bland dem med kokosmel i en lille skål, så du får et flot rødt-hvidt drys.
Mal nødderne i foodprocessoren. Tilsæt kokosolie, dadler og kakaopulver. Kør med food processoren, til du har en jævn masse, men ikke så længe at massen bliver for varm. Kom kagemassen i lille flad skål og pres den flad. Fordel drysset jævnt ovenpå kagen. Stil den i køleskab indtil servering.
Alternativt kan kagemassen trilles til mindre kugler, der rulles i drysset og serveres som sundt slik.