Choko-nøddekage

En fyldig og lækker rawfood kage.

Choko-nøddekage - lækker raw food
Choko-nøddekage – lækker raw food

Kagedej:

  • 150 gram nødder (f.eks. hasselnødder), der lægges i blød i mindst 2 timer (gerne natten over)
  • 3 spsk. koldpresset kokosolie eller evt. smør
  • 100 gram dadler uden sten. (Er de meget tørre, lægges de i blød et par timer).
  • 3 spsk. kakaopulver

Drys:

  • 2 spsk. tørrede gojibær
  • 2 spsk. kokosmel

Mal gojibærrene i en foodprocessor eller blender, men ikke for længe. De må ikke klistre sammen. Tag dem ud og bland dem med kokosmel i en lille skål, så du får et flot rødt-hvidt drys.

Mal nødderne i foodprocessoren. Tilsæt kokosolie, dadler og kakaopulver. Kør med food processoren, til du har en jævn masse, men ikke så længe at massen bliver for varm. Kom kagemassen i lille flad skål og pres den flad. Fordel drysset jævnt ovenpå kagen. Stil den i køleskab indtil servering.

Alternativt kan kagemassen trilles til mindre kugler, der rulles i drysset og serveres som sundt slik.