Ris-ala-mande, opgraderet

Den traditionelle juledessert i opgraderet version. Der anvendes creme fraice i stedet for piskefløde. Derved undgås den træthed, som piskefløde kan medføre. Der anvendes ahornsirup som sødemiddel. Derved undgås voldsomme udsving i blodsukker.

Ris-ala-mande, opgraderet
Ris-ala-mande, opgraderet

Opskrift til 6 personer:

  • 1,5 dl grødris
  • ½ liter vand
  • ½ tsk himalayasalt
  • 2 dl mandler
  • 50 gram ahornsirup
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 250 gram 38% creme fraice

Sæt risene i blød i rigeligt vand natten over (ca. 12 timer)

Sæt mandlerne i blød i letsaltet vand natten over (ca. 12 timer)

Hæld vandet fra risene og kog dem i ½ liter vand og ½ tsk salt i ca. 15 minutter. Rør hyppigt i grøden, så den ikke brænder på. Lad grøden køle af.

Hæld vandet fra mandlerne og hæld varmt, næsten kogende vand over dem. Smut mandlerne og hak dem groft.

Rør risengrød, ahornsirup, mandler og vanilje-pulver sammen.

Pisk creme fraice til creme med en håndmikser og rør den i grøden til sidst. Man får ikke en let og luftig skum, som med piskefløde. Til gengæld er smagen bedre.

Opbevares i køleskab indtil servering. Server med kirsebærsovs.