En meget nem og lækker opskrift på vegansk is.
- 1 dåse 400 ml. cremet kokosmælk (ikke light)
- 50 gram mørk chokolade
- 40 gram ahornsirup (eller honning)
- 1 tsk. vaniljepulver (kan evt. udelades)
Hak chokoladen i små stykker og rør alle ingredienser sammen. Hæld blandingen i en passende form og læg den i fryseren. Rør gerne rundt i isen nogle gange under indfrysningen for at få en bedre og mere cremet konsistens. Efter ca. 5 timer er isen klar. Hvis der laves større portioner tager det længere tid, før isen er helt frosset.
Spis gerne isen kort efter den bliver fast i konsistensen. Hvis den får lov at fryse i længere tid, så krystalliserer den og bliver ret hård. Tilsætning af glucosesirup kan forhindre krystallisering, men det er en usund ingrediens, der påvirker blodsukkeret kraftigt.
Variation: Erstat chokoladen med 400 gram blendede bær (friske eller frosne)