En lækker og fyldig is. Hvis den serveres som banansplit, er der nok til 3 – 4 personer.
Is:
- 75 gram valnødder eller andre nødder
- 1 banan
- 35 gram dadler
- 1 ml vaniljepulver
Chokoladecreme:
- 2 spsk. kakaopulver
- 1 spsk. carob
- 2 spsk. honning
- lidt vand (ca. 1 spsk.)
Pynt:
- Frisk frugt, f.eks. kiwi eller jordbær
Forberedelse: Sæt nødderne i blød i vand i minimum 2 timer og gerne natten over. Skræl en banan, kom den i en frysepose og frys den.
Rør alle ingredienserne til chokoladecremen sammen i en skål (hvis honningen er fast, er det nemmere hvis du opvarmer den lidt på f.eks. en radiator eller i et lunkent vandbad). Tilsæt lige nok vand til at få en tyktflydende creme.
Hæld vandet fra nødderne og kom dem i en food processor sammen med den frosne banan, dadler og vanillepulver. Kør med foodprocessoren til du har en jævn masse, men kør ikke så længe at isen smelter. Server straks sammen med chokoladecreme og frisk frugt. Også god at anrette som banansplit.
Isen kan også fryses og spises senere.