Salater kan komponeres på utallige måder. Blanding af visse frugter og grøntsager kan give fordøjelsesproblemer. Det skyldes, at mange frugter kan gære i mavesækken og give smerter og ubehag, hvis de ikke kan passere hurtigt. Bl.a. meloner, pærer og æbler er problematiske. Disse frugter indtages bedst på tom mave uden sammenblanding med andre typer fødevarer. Det frarådes derfor at lave salater med blanding af grøntsager og de typer af frugter, der bør have fri passage gennem mavesækken. Avokado og citrusfrugter giver normalt ikke problemer.
Der er forskel fra person til person på, hvorvidt frugter i blanding med andre fødevarer er et problem. Muligvis er det hovedsageligt personer med svag mavesyre, der oplever problemet.
Det anbefales at bruge en olie med lavt indhold af omega-6 fedtsyrer til salatdressing. Det skyldes, at der er fundet en klar sammenhæng mellem højt indtag af omega-6 fedtsyrer og livsstilssygdomme. Ref.: Sammenhæng mellem indtag af omega-6 fedtsyrer og livsstilssygdomme. Bl.a. hørfrøolie og olivenolie har et lavt indhold af omega-6 fedtsyrer og er velegnede til salatdressing.
Her er vores salatopskrifter: