Meget velsmagende knækbrød uden gluten.
- 1 dl. havregryn, glutenfri
- 1 dl. sesamfrø
- 1 dl. hørfrø
- 1 dl. solsikkekerner
- 1 dl. græskarkerner
- 2,5 dl. rismel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 2 dl. vand
- 1 dl. olivenolie
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt vand og olivenolie og rør det hele sammen.
Læg et stykke bagepapir på et bord og hæld halvdelen af dejen ud på papiret. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå og rul dejen ud mellem de to stykker. Læg det hele over på en bageplade og fjern det øverste stykke papir. Gør det samme med den anden halvdel af dejen. Skær dejen i firkanter med en pizzaskærer, og bag knækbrøddene i ca. 15 min. ved 200 grader C.
Hvis du ikke har alle typer af kerner og frø til opskriften, så kan nogle af dem evt. erstattes med hvad du har.
Tip.: Ikke alle supermarkeder har rismel, og hvis de har, er det ofte ret dyrt. Men du kan selv lave rismel ved at kværne alm. grødris i en kaffekværn.