Æblekage

Lækker æblekage med rå nøddebund og chokolade på toppen.

Ingredienser til 6 – 8 personer:

  • 200 gram mandler eller andre nødder
  • 100 gram dadler
  • 750 gram æbler
  • saft fra ½ citron (kan evt. udelades)
  • 1 dl. vand
  • 100 gram honning eller ahornsirup
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 100 gram mørk chokolade fra køleskab
  • 400 gram 38% creme fraice

Sæt mandler eller nødder i blød i vand i nogle timer, gerne natten over.

Skræl æblerne, fjern kernehuset og del dem både. Brug evt. en æbledeler. Dryp æblerne med citronsaften, så de ikke bliver brune. Kog æbler og vand i ca. 10 – 15 min. til de bliver bløde.

Hæld vandet fra nødderne og kør dem gennem en food processor sammen med dadlerne til du har en jævn masse. Spred nøddemassen ud på bunden af en tærteform eller lignende. Stil den et køligt sted.

Når æblemassen har kølet lidt af røres honning eller ahornsiurp og vanilje i. Stil den køligt. Når den er kølet helt af, fordeles den ud over nøddebunden i tærteformen.

Riv eller hak chokoladen og fordel den over æblekagen.

Opbevares på køl indtil servering.

Serveres med 38% creme fraice, der piskes til creme.