Denne opskrift er 100% råkost og 100% vegansk. Ved at purere grøntsager, bliver det nemt at indtage større mængder råkost hver dag.
Ingredienser:
- ca. 300 gram broccoli, hvidkål eller spidskål
- lidt grønne salatblade, mælkebøtteblade, skvalderkål eller lignende.
- lidt vand
- 1 avocado skåret i tern
- 1 appelsin, skrællet og kerner fjernet
- ½ tsk. salt
- evt. 2 – 4 spsk. hørfrøolie eller olivenolie
- pynt (f.eks. iblødlagte valnødder, citronmelisse el. skvalderkål)
Kål, grønne blade, appelsin og vand pureres i en food processor med S-blad. Tilsæt ikke mere vand end nødvendigt for at food processoren kan arbejde med ingredienserne.
Hæld puréen i en serveringsskål, tilsæt avocadotern og evt. olie og rør det sammen. Pynt evt. med f.eks. valnødder og friske blade af citronmelisse, skvalderkål eller lignende. Retten kan spises for sig selv eller sammen med f.eks. valnøddepaté eller en kødret. Opbevares tildækket i køleskab indtil servering.
Variationer: Denne opskrift kan varieres på utallige måder. Andre ingredienser, der kan indgå, er f.eks. spirer, forskellige slags frugt og bær mm. Hvis man ikke er vant til at spise grøn puré og smagen synes for stærk, kan smagen mildnes ved at tilsætte mere avocado eller en banan.