En eksklusiv, lækker og fyldig dessert. Opskrift til 6 – 8 personer.
Ingredienser:
- 300 gram ægte kastanjer, tørrede og afskallede
- 1 tsk. himalayasalt
- 200 gram mørk chokolade
- 2 æggeblommer
- 50 gram smør eller kokosolie
- 1 dl appelsinjuice
- ½ dl. ahornsirup
- ca. ½ ml. (2 knivspids) chili
- kiwi, klementiner eller lign. til pynt
- evt. pisket 38% creme fraice eller flødeskum som tilbehør.
Fremgangsmåde:
Kog kastanjerne i lidt letsaltet vand i ca. 20 min.
Smelt chokolade og smør/kokosolie i et vandbad.
Tag de varme kastanjer ud af kogevandet, og kom dem i en foodprocessor sammen med æggeblommerne og blend straks. Herved bliver æggeblommerne pasteuriseret.
Tilsæt smeltet chokolade med smør/kokosolie, appelsinjuice og ahornsirup. Blend videre til du har en ensartet masse. Smag til med chili. Pas på ikke at tilsætte for meget.
Kom den færdige chokolademousse i en serveringsskål eller fordel den i portionsglas.
Lad desserten køle af i køleskab til den bliver fast. Pynt med kiwi, minikiwi eller klementiner i både.
Opbevar i køleskab indtil servering.
Server evt. pisket 38% creme fraice eller flødeskum som tilbehør.
Alternativ: I stedet for kastanjer kan anvendes hokaido-græskar eller sød kartoffel.