Bund:
- 200 gram mandler
- 100 gram dadler uden sten
Fyld:
- 5 modne avocadoer (ca. 500 gram avocadokød)
- 1 – 2 bananer
- 75 gram honning
- saft fra en citron
- Korn fra 1 stang vanilje eller 1 tsk. vaniljepulver
- Evt. 2 spsk. loppefrøskaller (giver et mere fast fyld)
- Evt. 2 spsk. koldpresset kokosolie (giver et mere fast fyld og flødeagtig smag)
- Evt. 1 tsk. ascorbinsyre (får avocadofyldet til at beholde den flotte grønne farve i længere tid)
Pynt:
- 500 gram jordbær
Forberedelse: Sæt mandlerne i blød natten over (eller mindst 2 timer, hvis man har travlt).
Tilberedning: Kom mandler og dadler i en foodprocessor og kør til du har en finthakket og jævn masse. Kom massen i bunden af et tærtefad og pres den flad, så den dækker hele bunden.
Tag kødet ud af avocadoerne og skræl bananen. Kør det hele gennem en food processor sammen med honning, citronsaft og vanilje til en jævn masse. Evt. tilsættes loppefrøskaller, hvis man ønsker en mere fast konsistens og højere fiberindhold. Fordel massen ud over tærtebunden. Pynt med jordbærrene på toppen af tærten.
Opbevares i køleskab indtil servering. Det er bedst at lave tærten tidligst nogle få timer før servering. Efter en dags tid begynder avocadomassen at blive brunlig. Hvis den skal gemmes i længere tid, kan den fryses og tøs op inden servering.
Variation 1: Du kan gøre tærten ekstra lækker ved at drysse med ca. 75 gram finthakket mørk chokolade ovenpå avocadofyldet.
Variation 2: Brug appelsinsaft i stedet for citronsaft og pynt med både af appelsin eller klementin i stedet for jordbær. Kan anbefales uden for jordbærsæsonen.