Rå chokolade

Sådan laver du nemt og hurtigt din egen hjemmelavede, rå chokolade.

Rå chokolade
Rå chokolade
  • 45 gram koldpresset kakaosmør
  • 30 gram ren kakaopulver
  • 25 gram rå honning
  • 2 ml vaniljepulver (kan evt. udelades)

Smelt kakaosmøret i et vandbad. Det gøres ved at komme det faste smør i en lille skål og sætte skålen ned i en gryde med varmt vand i bunden. Varmt vand fra hanen er ofte varmt nok til at smelte smørret, hvis man har god tid. Man kan også stille skålen på en godt varm radiator i et par timer.

Tag skålen op af vandbadet, når smørret er smeltet, tilsæt straks de øvrige ingredienser, og rør det godt sammen til en jævn masse.

Læg chokolademassen på et stykke bagepapir. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå og rul det ud til en flad plade med en kagerulle. Du har nu en plade chokolade. Alternativt kan du komme chokoladen i chokoladeforme.

Sæt chokoladen på et køligt sted, til den bliver fast.

Fjern bagepapiret, når chokoladen er blevet fast. Nu har du en plade fin, mørk, rå chokolade med 75% kakaoingredienser.

Variationer:

Der kan tilsættes hakkede nødder, revet appelsinskal eller et par dråber pebermynteolie mm. for at få forskellige smagsvariationer.

Ønskes en mere sød chokolade, kan der tilsættes lidt mere honning og lidt mindre kakaopulver.

Hvid chokolade: Ønskes en hvid chokolade, erstattes kakaopulver med kakaosmør, så der ialt anvendes 75 gram kakaosmør og 25 gram honning til chokoladen.

Carob: Kakao kan helt eller delvis erstattes med carob. Det giver en lidt anderledes smag, som man dog hurtigt vænner sig til. I modsætning til kakao, så indeholder carob ikke koffein.

Chokolade med kokosolie: Kakaosmørret kan helt eller delvist erstattes med koldpresset kokosolie, der er noget billigere end kakaosmør. Kokosolie smelter ved ca. 22 grader C, så chokolade med kokosolie opbevares bedst i køleskab og serveres kølig.