Sesam-konfekt

En sundere slik, der mætter og smager godt.

sesam-konfekt

Ingredienser:

Sæt sesamfrøene i blød i vand i ca. 10 timer. Hæld vandet fra, skyl frøene i en si og kom dem i en spirebakke eller spireglas i 1 – 2 dage med vanding morgen og aften. Sesamfrøene har nu fordoblet vægten, så du har ca. 300 gram saftige sesamfrø.

Bundlag:

Smelt kokosolien over et vandbad eller på en varm radiator. Tilsæt halvdelen af sesamfrøene, 50 gram kokosmel, 25 gram honning, ½ tsk. vaniljepulver og ½ ml. himalayasalt. Rør det sammen til en ensartet masse. Spred det ud i en firkant på et stykke bagepapir, og pres det sammen i en lagtykkelse på ca. 5 – 7 mm.

Toplag:

Smelt chokoladen over et vandbad. Tilstæt de resterende sesamfrø, 25 gram honning, ½ tsk. vaniljepulver og ½ ml himalayasalt. Rør det sammen til en ensartet masse og fordel det jævnt ud over bundlaget.

Stil det koldt, evt. i køleskab. Når det er blevet fast skæres det i tern på ca. 2 x 2 cm. Opbevares i køleskab indtil servering.

 

One Response

  1. […] Har du lyst til noget lækkert, der er sundere end det slik, du finder i supermarkedet? Prøv sesam-konfekt med mørk chokolade. Se opskriften her. […]