Flødeboller, sukkerfri

Opskrift til ca. 12 lækre, sunde og fyldige flødeboller. Der anvendes udelukkende veganske ingredienser.

Sukkerfri-raw-veganske-floedeboller

Bunde:

Creme:

Chokoladeovertræk:

Forberedelse:
Læg mandler og macadamianødder i blød i koldt vand i mindst 2 timer og gerne natten over.

Tilberedning:
Tag mandlerne ud af vandet og kør dem gennem en foodprocessor sammen med 20 gram xylitol til du har en jævn masse. Læg massen mellem 2 lag bagepapir og rul den ud til ca. 5 mm. tykkelse. Fjern det øverste lag bagepapir og stik cirkelrunde skiver ud med et lille glas på ca. 4 – 5 cm. i diameter. Stil evt. de runde bunde i fryseren for at gøre dem mere faste og nemmere at flytte med.

Tag macadamianødderne ud af vandet og blend dem sammen med de øvrige creme-ingredienser til en jævn masse. Stil massen i køleskabet.

Smelt kakaosmørret over et vandbad eller på en varm radiator. Tilsæt kakaopulver og xylitol og rør det sammen.

Fordel en klat creme på hver bund og påfør den flydende chokolade hen over cremen. Det kan gøres med en teske. Hold chokoladecremen lun (30 – 40 grader C) indtil du er færdig med at påføre den. Stil de færdige flødeboller i køleskab indtil servering.