Forslag til en sund og nærende salat. Bemærk at der ikke er frugt iblandet. Frugt og grønt skal helst ikke blandes i samme måltid, da det kan forstyrre fordøjelsen.
Salat:
- 25 – 50 gram salatblade, groft hakket
- 1 avocado i tern
- 1 – 2 tomater skåret i mindre stykker
- 25 gram græskarkerner eller solsikkekerner, der har ligget i blød natten over.
- 1 dl spirer (f.eks. af linser eller mungbønner)
Dressing:
- 2 spsk. koldpresset olie, f.eks. hørfrøolie eller olivenolie
- 1 ml havsalt (f.eks. himalayasalt eller urtesalt)
- evt. 1 spsk. citronsaft
- evt. 1 – 2 spsk. fint hakket purløg, forårsløg eller ramsløg
Bland ingredienserne til salaten og kom dem i en serveringsskål. Bland ingredienserne til dressing og hæld det over salaten og server.