Spiret korn med tomatsauce

Et sundt raw food alternativ til kartofler, ris, pasta og lignende.

korn-tomatsauce

  • 2 dl rug eller perlebyg

Sauce:

  • 4 tomater
  • 100 gram soltørrede tomater
  • 1 agurk
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. koldpresset olivenolie
  • ½ økologisk citron med skal (eller evt. 1 spsk. citronsaft)
  • 1 ml chili (cayennepeber)
  • 1 ml havsalt, f.eks. himalayasalt
  • Evt. 3 – 4 dadler eller figner, hvis du ønsker lidt sødme i smagen

Pynt:

  • Lidt purløg, persille eller unge skud af skvalderkål.

Forberedelse: Sæt rugen eller perlebyggen i blød i ca. 12 timer og lad den spire med vanding 2 gange dagligt. Rug spires gerne i 3 – 4 dage, medens perlebyg spises allerede efter 1 – 2 dage. (Gode råd om spiring her).

Blend ingredienserne til saucen. Kom det spirede korn i en serveringsskål og rør det sammen med saucen. Pynt med hakket purløg, skvalderkål eller lignende.

Retten kan serveres sammen med en god grøntsagssalat, f.eks. basissalat.