Marinerede sild

Marinerede sild er også råkost, da sildene ikke opvarmes. Indtagelse af opvarmet fisk (f.eks. stegt fisk) bør begrænses, bl.a. fordi opvarmningen skader de vigtige omega-3 fedtsyrer i fisken og får dem til at harske.

Det er klogt at begrænse indtagelse af fisk fra indre farvande (f.eks. Østersøen) pga. forurening med tungmetaller og andre giftstoffer. Problemet størst hos store fisk som f.eks. tun, der er højt oppe i fødekæden. Opdrættet fisk frarådes, da der som regel anvendes foder med skadelige ingredienser, der kan findes i de færdige fisk.

Opskrift på marinerede sild:

  • 400 gram dybfrosne sildefiletter

Marinade:

Tag sildefilterne ud af fryseren og lad dem tø delvist op, gerne i køleskab.

Kom vand, salt, honning, æbleeddike, laurbærblade og peberkorn i en gryde og bring det i kog. Lad marinaden afkøle.

Træk forsigtigt det yderste tynde lag skind af de næsten optøede sildefiletter. Skær dem ud i passende stykker, og kom dem i et glas af passende størrelse. Hæld den afkølede marinade over sildefiletterne. Til slut tilsættes olien. Sæt låg på glasset og lad det stå i køleskab i et døgn før servering.

De marinerede sild kan holde sig ca. en uge i køleskab. Ubrugt marinade derimod kan holde sig i månedsvis i køleskab, så lav gerne flere portioner marinade, når du er i gang. Så er det meget hurtigt lige at tage en portion marinade frem og marinere flere sild efter behov.

Vigtigt: Hvis du bruger friske sildefiletter, så skal de dybfryses først for at dræbe evt. parasitter.