Grøn puré

Denne opskrift er 100% råkost og 100% vegansk. Ved at purere grøntsager bliver det nemt at indtage store mængder råkost hver dag.groenpure

Ingredienser:

  • ca. 300 gram broccoli, hvidkål eller spidskål
  • lidt grønne salatblade, mælkebøtteblade, melde, skvalderkål eller lignende.
  • ca. 1 dl vand
  • 1 avocado skåret i tern
  • evt. et æble skåret i tern
  • evt. 2 – 4 spsk. hørfrøolie
  • evt. pynt (f.eks. iblødlagte valnødder, citronmelisse el. skvalderkål)

Kål, grønne blade og vand blendes sammen. Tilsæt ikke mere vand end nødvendigt for at blenderen kan arbejde med ingredienserne.

Hæld puréen i en serveringsskål, tilsæt avocadotern og evt. olie og æbletern og rør det sammen. Pynt evt. med f.eks. valnødder og friske blade af citronmelisse, skvalderkål eller lignende. Retten kan spises for sig selv eller sammen med en salat eller spiret korn. Opbevares tildækket i køleskab indtil servering.

Variationer: Denne opskrift kan varieres på utallige måder. Andre ingredienser, der kan indgå, er f.eks. spirer, gulerodstop, top fra persillerod, forskellige slags frugt og bær mm. Hvis man ikke er vant til at spise grøn puré og smagen synes for stærk, kan smagen mildnes ved at tilsætte mere avocado eller en banan.