Sød kartoffel-tærte

Tærte med sød kartoffel og rå mandelbund

Tærte med sød kartoffel og rå mandelbund

Lækker tærte med sød kartoffel som hovedingrediens og rå mandelbund.

Sød kartoffel kaldes også batat, og er en rodfrugt i snerlefamilien. Den er således ikke i natskyggefamilien som den almindelige kartoffel. Sød kartoffel er rig på sunde kostfibre.

Bund:

  • 200 gram mandler eller andre nødder
  • 50 gram smør

Fyld:

Forslag til pynt:

Sæt mandler i blød i koldt vand i ca. 12 timer, gerne natten over. Skyl dem med rent vand og hak dem i en food processor. Tilsæt smør og kør videre til du har en ensartet masse. Fordel nøddemassen på bunden af et tærtefad og pres den flad. Stil tærtefadet i køleskab.

Skræl de søde kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog dem i en gryde med 1 dl. vand, til de bliver lidt bløde (ca. 20 – 30 min. ved svag varme under låg). Tilsæt agar-agar og rør det sammen. Kom græskarmassen i en foodprocessor sammen med de rå æggeblommer og purér det straks. Æggeblommerne bliver derved pasteuriseret af den varme græskarmasse. Tilsæt de resterende ingredienser og purér. Lad det køle lidt af og fordel massen ud over tærtebunden.

Pynt tærten med f.eks. revet chokolade og bær. Opbevares i køleskab indtil servering.