Ris-ala-mande, vegansk

Risalamande med vegetabilsk creme

veganer-risalamande

Grød:

  • 1,5 dl fuldkorns grødris
  • ½ liter vand
  • ½ tsk. himalayasalt
  • 1 dl mandler udblødt i vand i min. 10 timer
  • 1 tsk. vanillepulver

Creme:

Tilberedning af grød:
Lad risene stå i blød i vandet natten over (min. 10 timer). Tilsæt salt og kog risene i vandet i ca. 10 – 15 minutter ved svag varme. Sluk for komfuret og lad dem køle langsomt af og opsuge det sidste vand i gryden. Smut de udblødte mandler (hæld evt. kogende vand over dem for at lette arbejdet) og hak dem groft. Rør de hakkede mandler og vanillepulver i grøden og stil den i køleskab.

Tilberedning af creme:
Smut mandlerne. Kom alle ingredienser i en blender og blendt grundigt, så du får en flødeskumsagtig creme.

Til slut røres cremen i den afkølede grød. Opbevares i køleskab indtil servering.