Ris-ala-mande, opgraderet

 

Den traditionelle juledessert i opgraderet version. Der anvendes creme fraice i stedet for piskefløde. Derved undgås den træthed, som piskefløde kan medføre. Der anvendes ahornsirup som sødemiddel. Derved undgås voldsomme udsving i blodsukker.

 

Opgraderet ris-ala-mande

Opgraderet ris-ala-mande

 

Opskrift til 6 personer:

  • 1,5 dl grødris
  • ½ liter vand
  • ½ tsk himalaya-salt
  • 2 dl mandler
  • 50 gram ahornsirup
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 250 gram 38% creme fraice

Sæt risene i blød i rigeligt vand natten over (ca. 12 timer)

Sæt mandlerne i blød i letsaltet vand natten over (ca. 12 timer)

Hæld vandet fra risene og kog dem i ½ liter vand og ½ tsk salt i ca. 15 minutter. Rør hyppigt i grøden, så den ikke brænder på. Lad grøden køle af.

Hæld vandet fra mandlerne og hæld varmt, næsten kogende vand over dem. Smut mandlerne og hak dem groft.

Rør risengrød, ahornsirup, mandler og vanilje-pulver sammen.

Pisk creme fraice til skum med en håndmikser og rør det i grøden til sidst.

Opbevares i køleskab indtil servering. Server med kirsebærsovs.