Jordbærtærte, rå

En virkelig lækker tærte med cremefyld af paranødder. Server som dessert eller kage.

Bund:

  • 200 gram mandler eller evt. andre nødder, der har ligget i blød i minimum 2 timer eller gerne natten over
  • 50 gram dadler uden sten

Cremefyld:

  • 200 gram paranødder eller andre nødder, der har ligget i blød i min. 2 timer (gerne natten over)
  • 1 – 2 bananer
  • 1 citron (økologisk uden overfladebehandling)
  • 50 gram kokosolie
  • 2 spsk. rå honning
  • 1 tsk. vaniljepulver

Top:

  • 300 gram jordbær (friske eller frosne)
  • 2 spsk. rå honning

Pynt:

  • ca. 150 gram jordbær

Mal mandlerne fint i en food processor og tilsæt dadlerne. Kør videre til du får en ensartet masse. Pres denne masse fladt ud i en tærteform.
Mal paranødderne fint i foodprocesseroren og tilsæt de øvrige ingredienser til cremefyldet. Kør videre med foodprocessoren til du har en jævn, cremet masse. Hæld cremen ud over tærtebunden.
Kør jordbær og honning til toplaget gennem foodprocessoren. Kør ikke for længe. Det må gerne have en lidt grov konsistens.
Halvér de resterende 150 gram jordbær, og læg dem ovenpå til pynt. Sæt tærten i køleskab indtil servering.