Islagkage

Lækker og festlig islagkage sødet med xylitol. Opskrift til 8 – 10 personer.

Islagkage

Bund:

  • 200 gram mandler
  • 70 gram dadler

Lag med bananflødeis:

  • 2 dl piskefløde
  • 3 bananer (ca. 300 gram)
  • 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 50 gram Birkesød
  • ½ tsk. vaniljepulver

Lag med jordbæris:

Chokoladecreme:

Forberedelse:
Læg mandlerne i blød i nogle timer eller gerne natten over. Skræl bananerne og læg dem i fryseren i en frysepose i min. 4 timer.

Tilberedning:
Kør mandler og dadler gennem en foodprocessor, til du har en jævn masse. Pres denne masse fladt ud i bunden af en springform.
Pisk fløden til skum (du kan piske alle 4 dl. på en gang). Pisk æggeblommer, Birkesød og vanilje til æggesnaps. Kør de frosne bananer gennem en foodprocessor til du har en jævn masse med konsistens som softice. Rør halvdelen af piskefløden, æggesnapsen og bananmassen sammen, og fyld det i sprigformen oven på mandelbunden. Stil det straks i fryseren.
Efter 4 – 5 timer, når bananisen er hård, laves chokoladecremen: Smelt kakaosmørret over et vandbad eller på en varm radiator. Rør kakaopulver og Birkesød sammen med kakaosmørret. Rør vand i til du får en tynd kakaocreme. Tag isen ud af fryseren og smør ca. halvdelen af cremen ud over bananisen. Stil den tilbage i fryseren.
Blend de frosne, evt. delvist optøede jordbær. Rør dem sammen med den resterende piskefløde. Tag isen fra fryseren og kom denne masse oven på chokoladelaget. Stil isen tilbage i fryseren. Efter min. 4 – 5 timer, eller når den er hård, tages isen ud af fryseren. Tag en klud, der er fugtet med varmt vand, og læg dem omkring springformen i en kort stund. Fjern formen fra isen og placer isen på et fad. Tag den restende chokoladecreme og smør det på rundt om siden af isen. Stil isen i fryseren. Tag den ud ca. en halv time før servering.