Græskartærte

Græskartærte (pumpkinpie) med rå nøddebund og dampet græskar

Græskartærte (pumpkin pie) med rå nøddebund og dampet græskar

Lækker og fyldig græskartærte med rå nøddebund og kogte græskar. Skal ikke bages.

Bund:

  • 200 gram mandler eller andre nødder
  • 50 gram dadler

Fyld:

  • 450 gram græskar (f.eks. hokaido), skrællet og uden kerner og trevler
  • ca. 1 dl. vand
  • 2 dl. kokosmælk (kan evt. udelades)
  • 4 spsk. kokosolie
  • 4 spsk. smør
  • 4 æggeblommer
  • 4 spsk. honning eller 1 spsk. Stevia Sød (blanding af sukkeralkohol og steviolglycosid)
  • evt. 1 tsk. agar-agar for at få en mere fast konsistens
  • ½ tsk. ingefær
  • 1 spsk. kanel
  • ½ tsk. muskat
  • ½ tsk. nellike
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • ½ tsk. himalayasalt

Forslag til pynt:

  • kokosmel, revet chokolade og klementiner i både

Sæt mandler eller nødder i blød i koldt vand i min. 2 timer, gerne natten over. Skyl dem i en si og kør dem gennem en food processor sammen med dadlerne, til du har en ensartet masse. Pres nøddemassen flat ud over bunden af et tærtefad og stil det i køleskab.

Skær græskaret i mindre stykker og kog det i en gryde med en smule vand, til det bliver blødt (ca. 20 – 30 min. ved svag varme under låg). Tilsæt agar-agar og rør det sammen. Kom græskarmassen i en foodprocessor sammen med de rå æggeblommer og purér det straks. Æggeblommerne bliver pasteuriseret af den varme græskarmasse. Tilsæt de resterende ingredienser og purér. Lad det køle lidt af og spred massen ud over tærtebunden.

Pynt tærten med f.eks. kokosmel, revet chokolade og klementiner. Stilles køligt indtil servering.