Flødeis, sukkerfri

En lækker og mættende flødeis sødet med xylitol. Nem tilberedning.

Opskrift til 6 personer:

  • ½ liter piskefløde
  • 4 æggeblommer (brug pasteuriserede, hvis du ikke er helt sikker på kvalitet og friskhed).
  • 60 gram xylitol
  • Korn fra ½ stang vanilje eller 1 ml vaniljepulver

Pisk fløden til skum. Pisk æggeblommer, xylitol og vanilje til en homogen æggesnaps. Vend æggesnapsen i flødeskummet. Kom is-massen i en passende form og stil den i fryseren i minimum 4 timer. Rør gerne i isen et par gange under indfrysningen for at få en mere lækker og ensartet konsistens.

Variation 1, Chokoladeis: Tag 1 plade rå mint chokolade, hak den groft og tilsæt til ismassen før frysning.

Variation 2, Bananflødeis: Få en mindre fed is ved at halvere mængden af piskefløde. I stedet tilsættes 3 bananer. Frys bananerne i ca. 4 timer i en frysepose i fryseren. Kør de frosne bananer gennem en food processor til softice-konsistens. Rør bananmassen i flødeskummet sammen med de andre ingredienser.