Chokolademousse med ægte kastanje

En eksklusiv, lækker og meget fyldig dessert. Opskrift til 6 – 8 personer.

chocolademousse

Chokolademousse med ægte kastanje

 

Ingredienser:

  • 400 gram ægte kastanjer med skal (ca. 330 gram efter skallen er fjernet)
  • 1 tsk. salt
  • 200 gram mørk chokolade
  • 2 æggeblommer
  • 50 gram smør eller kokosolie
  • 1 dl appelsinjuice
  • ½ dl. ahornsirup
  • ca. ½ ml. (2 knivspids) chili
  • kiwi, klementiner eller lign. til pynt
  • evt. pisket 38% creme fraice eller flødeskum som tilbehør.

 

Fremgangsmåde:

Halvér kastanjerne med en stor køkkenkniv, og kog dem i vand i ca. 2 min.

Fjern skallen (gøres nemmest ved at klemme kastanjerne sammen med en fladtang, så de kommer ud af skallen).

Kog kastanjerne igen i lidt letsaltet vand i ca. 20 min.

Smelt chokolade og smør/kokosolie i et vandbad.

Tag de varme kastanjer ud af kogevandet, og kom dem i en foodprocessor sammen med æggeblommerne og blend straks. Herved bliver æggeblommerne pasteuriseret.

Tilsæt smeltet chokolade med smør/kokosolie, appelsinjuice og ahornsirup. Blend videre til du har en ensartet masse. Smag til med chili. Pas på ikke at tilsætte for meget.

Kom den færdige chokolademousse i en serveringsskål eller portionsglas.

Lad desserten køle af i køleskab til den bliver fast. Pynt med kiwi, minikiwi eller klementiner i både.

Opbevar i køleskab indtil servering.

Server evt. pisket 38% creme fraice eller flødeskum som tilbehør.

 

Alternativ: I stedet for kastanjer kan anvendes hokaido-græskar eller sød kartoffel.

 

Se også opskriften på chokolademousse-kage med rå chokolademousse baseret på avocado.