Bananis

  • 3 bananer
  • 1 dl valnødder, der har ligget i blød min. 6 timer i vand
  • 1 tsk. sødestof, f.eks. honning eller Birkesød
  • Korn fra ½ stang vanilje eller ½ tsk. vaniljepulver

Skræl bananerne og frys dem i en frysepose. Tag de frosne bananer ud af fryseren, lad dem ligge nogle få minutter, så de knap er så hårde, bræk dem i mindre stykker, og kør dem gennem en foodprocessor sammen med sødestof og vanilje, så de får en konsistens som softice. Tilsæt valnødderne og kør kortvarigt med lidt lavere hastighed på foodprocessoren, så valnødderne hakkes groft. Server isen straks (smager bedst) eller frys den til senere brug. Tag den ud af fryseren en halv time før den skal spises.

Server gerne isen sammen med friske bær, f.eks. jordbær eller hindbær.

Variation: Tilsæt evt. 50 gram groft hakket rå chokolade.