Æblekage, glutenfri og vegansk

Lækker æblekage med rå nøddebund og kokoscreme og chokolade på toppen.

Ingredienser til 6 – 8 personer:

  • 200 gram mandler eller blandede nødder
  • 100 gram dadler
  • 750 gram æbler
  • 1 appelsin (kan evt. udelades)
  • saft fra ½ citron (kan evt. udelades)
  • 1 dl. vand
  • 75 gram honning eller ahornsirup
  • 1 knivspids stevia (steviolgycosid) (kan evt. erstattes af ekstra honning eller sirup)
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 200 gram fast kokoscreme fra køleskab
  • 100 gram mørk chokolade fra køleskab

Sæt mandler eller nødder i blød i let-saltet vand, gerne natten over.

Skræl æblerne, fjern kernehuset og del dem både. Brug evt. en æbledeler. Dryp æblerne med citronsaften, så de ikke bliver brune. Skræl appelsinen og skær den i små stykker. Kog æbler, appelsin og vand i ca. 10 – 15 min. til de bliver bløde.

Hæld vandet fra nødderne og kør dem gennem en food processor sammen med dadlerne til du har en jævn masse. Spred nøddemassen ud på bunden af en tærteform eller lignende. Stil den et køligt sted.

Når æblemassen har kølet lidt af røres honning og vanilje i. Smag til med stevia. Stil den køligt. Når den er kølet helt af, fordeles den ud over nøddebunden i tærteformen.

Riv den kolde kokoscreme på et rivejern og fordel den ud over æblemosen. Pres den lidt sammen med en ske eller lignende.

Riv eller hak chokoladen og fordel den over kokosfløden.

Opbevares på køl indtil servering.

Variation: Ønskes en mere traditionel æblekage, så kan kokoscremen erstattes med flødeskum eller 38% creme fraice, der piskes til skum.

One Response

  1. […] “Amaizin” kokoscreme har en fyldig og sød kokossmag. Det bruges i nogle asiatiske retter, hvor det bl.a. tilsættes i sauce til kylling mm. Det anvendes også i drinks og i veganske desserter, is og kage, hvor det tilfører en lækker og fyldig smag, der kan erstatte mælkeprodukter. Prøv det f.eks. som erstatning for flødeskum på æblekage. Se opskrift på vegansk æblekage her. […]