Snobrød

Bemærk: Ved bagning af snobrød (og andre typer brød) dannes det strækt kræftfremkaldende akrylamid i brødskorpen, når den opvarmes til over 120 grader C. Derfor tilrådes det kun at spise snobrød (og andet bagt brød) en gang i mellem. Evt. kan skorpen kasseres.

Til ca. 6 personer:

  • 3 dl lunkent vand (max. 37 grader varmt)
  • 25 gram gær
  • 1 tsk. salt, f.eks. himalayasalt
  • 500 gram fuldkornsspeltmel, fint malet

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt saltet. Tilsæt det meste af melet og ælt grundigt. Dejen må ikke være for klistret, ellers tilsættes lidt mere mel. Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve ca. en halv time. Ælt dejen igen. Nu er den klar til bagning. Rul en klat af dejen til en pølse og sno den om en kæp. Bag snobrødet langsomt over gløder. Drej kæppen jævnligt under bagningen, så brødet bages på alle sider.

Har man tiden til det, så får man et endnu bedre brød ved at lade det langtidshæve i køleskab i 10 – 12 timer.